• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Installatiehandleiding Ip Beveiligingscamera Set Zonder PoE

Installatiehandleiding Ip Beveiligingscamera Set Zonder PoE

Installatiehandleiding Ip Beveiligingscamera Set Zonder PoE

Harde schijf

Als u een set heeft besteld met een harde schijf is deze reeds ingebouwd.

Wanneer u geen harde schijf heeft meebesteld kunt u de set gebruiker om live mee te kijken maar zullen de beelden niet worden opgeslagen. Het is mogelijk om zelf een harde schijf in te bouwen met behulp van de meegeleverde sata kabel. Let op dat u een harde schijf (HDD) gebruikt die geschikt is het opslaan van beveiligingsbeelden. Veel gebruikt zijn de WD (Western Digital) Purple harde schijven.

NVR aansluiten

  1. Sluit de NVR recorder aan op het netstroom 230V met behulp van de bijgeleverde adapter.
  2. Verbind de NVR met behulp van een HDMI kabel aan een monitor of televisiescherm.
  3. Plug de USB muis in op de NVR recorder.
  4. Schakel de recorder aan met de 0/1 schakelaar aan de achterzijde.

Een ip camera kent ook wel de naam netwerkcamera. Deze naam doet de camera eer aan doordat je over in het netwerk de camera kunt “hangen/aansluiten”. Dit betekend dat zolang je recorder en camera in hetzelfde netwerk zijn aangesloten ze met elkaar kunnen communiceren ook al dit aan de andere kant van de woning of kantoor.

Je hangt bijvoorbeeld 1 camera bij de voordeur en verbindt de camera daar met de modem in de meterkast. Een tweede camera wordt op de achtergevel gemonteerd en verbonden met het netwerk. De recorder zet je op zolder en verbindt je daar bijvoorbeeld met een UTP HUB die je reeds voor je PC gebruikt.

Wanneer je de camera toe wilt voegen zoekt de recorder het netwerk af en haalt via het netwerk de beelden van de camera’s live op.

Let op! Met netwerk camera’s is het altijd zaak dat zowel de ip camera als de recorder in de zelfde ip reeks vallen.

 

IP adres bepalen

Omdat IP camera's via het netwerk verbonden worden met de recorder is het noodzakelijk dat elke ip camera een uniek IP adres heeft. Ook de NVR recorder krijgt een uniek IP adres in de zelfde reeks.

1. We gaan eerst kijken in welke range het netwerk operereert, Open hiervoor “uitvoeren” op je windows pc en toets daar de letters “cmd” en klik op “enter”. Er verschijnt een zwart scherm waar je het woord “ipconfig” intoetst gevolgd door een enter. De volgende informatie verschijnt:

 

In bovenstaand voorbeeld is het IP adres van de computer 192.168.2.181. De IP range is dus 192.168.2.x waarbij x een getal tussen 0 en 255 is. De gateway is in ons geval 192.168.2.254. De gateway is voor alle apparaten binnen het netwerk gelijk. De router vervult bijna altijd de gateway functie.

De meeste netwerken beginnen aan het begin van de cijferreekds 0-255 met het uitgeven van IP adressen, het is dus relatief veilig om te stellen dat IP adressen hoog in die reeks niet in gebruik zijn. Ons advies is daarom om de eerste camera, of de recorder als laatste getal 250 mee te geven en vanaf dan naar beneden af te tellen voor elk volgende apparaat. De IP gegevens voor de eerste camera zien er bij ons voorbeeld dan zo uit:

IP adres: 192.168.2.250

Netmark: 255.255.255.0

Gateway: 192.168.2.254

DNS: 8.8.8.8 (DNS server van Google)

Het kan natuurlijk voorkomen dat je netwerk gebruik maakt van een andere IP range, bijvoorbeeld 192.168.178.x, 192.168.8.x of 192.168.1.x. Elk IP adres binnen het netwerk moet voor de eerste drie delen gelijk zijn aan het IP adres van de gateway. Alleen het laatste getal, dus het getal na de derde punt waar in het voorbeeld een x staat, moet uniek zijn.

Stap 3: Het IP adres instellen

Nu we weten welk IP adres we onze IP camera gaan geven is het tijd om dit IP adres toe te kennen aan de IP camera. Dat doen we met het programma IPsearch. Dit programma vind je op het kleine meegeleverde CDtje, of online (zie download link hieronder) (klik hier voor Windows. Klik hier voor Mac OSx)

Camera aansluiten

Offline werken met 1 camera

De meegeleverde basic NVR heeft 1 netwerkaansluiting aan de achterzijde. Wanneer je de set met 1 camera offline/lokaal wilt gebruiken kunt u de camera direct in de ingang pluggen. Als de camera en recorder in dezelfde ip reeks gezet zijn kun je verder gaan naar “toevoegen van de camera’s in de recorder”.

Online van meerdere camera’s

Voor gebruik met de online app of meerdere camera’s gaan we als volgt te werk

  1. Zet de ip camera’s en de NVR recorder in dezelfde ip reeks.
  2. Hang de camera’s op de gewenste locatie op. Plug de 12V adapter in het netstroom 230V en verbindt de camera met de bijgeleverd UTP kabel met het netwerk. (router, modem, switch of hub)
  3. Verbind de NVR recorder met het netwerk. (router, modem, switch of hub)


Instellen van de NVR recorder software

Toevoegen van de camera’s in de recorder

  1. Open met de muis het icoon links onder in de instellingen van de NVR recorder.
  2. Ga naar “Camera’s”  -> “Add Camera”
  3. Vink de betreffende camera aan en klik op “add”.