Terug

€50,- kassakorting met de code "zomer50" (geldig vanaf €350,-)

Heb ik internet nodig voor een Ip camera?

Heb ik internet nodig voor een Ip camera?

Het antwoord op deze vraag is: Nee

Voor het aansluiten van IP camera’s op een recorder is geen internetverbinding nodig. Je kunt dus zonder internet alle beelden lokaal op de recorder opslaan en terugkijken.

Verwarring

Een ip camera wordt verbonden met het netwerk of de recorder. Dit gebeurd met een UTP kabel. De UTP kabel is bij veel mensen bekend omdat het wordt gebruikt voor het aansluiten van het internet en netwerkapparaten. Denk aan een laptop, pc, smart televisie, netwerk printer, hub, switch, router en modem. Hierdoor ontstaat vaak de verwarring dat er internet nodig om een ip camera aan te sluiten. Een ip beveiligingscamera set kan op zichzelf draaien net als een ouderwetse CCTV-installatie. Dat betekend dat je een gesloten circuit kunt vormen bestaande uit een nvr recorder met ingebouwde harde schijf, ip camera en een beeldscherm. De live beelden worden via de recorder weergegeven op het beeldscherm en opgeslagen op de harde schijf.

Het aansluiten van een lokaal ip camera systeem

Je kunt ip camera’s dus met een UTP kabel verbinden met de recorder. Dit kan door een UTP kabel direct tussen de camera en de recorder te plaatsen of door camera’s “in het netwerkt te hangen”. Dit houdt in dat je de camera ergens in het netwerk verbindt met een hub, modem of router. Het is wel belangrijk dat de recorder en ip camera's in hetzelfde netwerkt “hangen”. De camerabeelden komen via het netwerk of direct door de UTP kabel terecht op de nvr recorder. Wanneer je een beedscherm verbind met de recorder kun je hierop live meekijken. Op de ingebouwde harde schijf worden de camerabeelden opgeslagen zodat je deze kunnen worden terug gekeken. Je hebt nu een lokaal ip camera systeem draaien.

Wanner heb ik internetverbinding nodig voor ip camera’s ?

Als je naast het lokaal opslaan en terugkijken ook live wilt meekijken op bijvoorbeeld je mobiel is het noodzakelijk de camera’s of recorder te verbinden met het internet. Door de internet verbinding kun je van buitenaf toegang krijgen tot je netwerk en de beelden live meekijken of terugkijken. Hiervoor is vaak een speciale smartphone app of computer programma nodig. Wanneer je camera verbinding heeft met het internet kun je er ook voor kiezen de beelden in de cloud op te slaan. Dit kan in combinatie met de nvr recorder en zelfs zonder tussenkomt van een recorder. Dit wordt vaak toegepast bij kleine camerasystemen van 1,2 of 3 camera’s. Je sluit de camera’s op dezelfde manier als bij een lokaal systeem maar zorgt dat de recorder direct internet krijgt of in een netwerk “hangt” waar een internet verbinding mee tot stand is gebracht.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box