Terug

VOORJAARS ACTIE! NU 15% KORTING OP ALLE CAMERA SETS! * Actie geldig t/m 31-03

Wat is een ip camera?

Wat is een ip camera?

De IP camera is een camera die gebruik maakt van het "Internet-Protocol" en wordt verbonden behulp van een UTP kabel. Doordat een UTP kabel meer data kan verwerken dan een analoge COAX kabel kan er met een Ip camera een hogere resolutie en daardoor betere beeldkwaliteit worden behaald. 

Met een UTP kabel kan de ip camera met het internet worden gekoppeld door deze direct met de router of indirect via een NVR recorder te verbinden. De internetverbinding op de ip camera maakt het mogelijk overal ter wereld de beelden live mee te kijken.

Ip camera mogelijkheden

De UTP aansluiting van de ip camera brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo kan zowel de voeding als de data via de zelfde kabel verlopen waardoor er slechts 1 kabel vanaf de recorder naar de ip camera getrokken hoeft te worden. Deze functie wordt lokwel PoE genoemd (Power over Ethernet). De PoE functie is niet standaard in iedere ip camera. Wanneer u van deze functie gebruik wilt maken let er dan bij de aanschaf goed op dat zowel de camera als de recorder zijn uitgerust met de PoE functie.

Naast de PoE functie kan een ip camera ook zijn uitgerust met de zogenaamde PTZ (Pan Tilt Zoom) functie. Pan = Draaien, Tilt = Kantelen, Zoom = Zoomen. Een ip camera die uitgerust met de PTZ functie is voorzien van een motortje die de camera kan draaien, kantelen en zoomen. Om de ptz functie op de ip camera aan te sturen kun je ervoor kiezen de camera digitaal aan te sturen met een app op de computer, tablet of smartphone, of de camera te verbinden met een joystick waarmee de camera op afstand bestuurd kan worden.

Ip camera beelden opslaan

Zowel de video als audio data die uit de ip camera komt kan op meerdere manieren worden opgeslagen. De meest gebruikte opslag methode is de NVR recorder. Deze recorder is voorzien van een ingebouwde harde schijf die de data opslaat. Je kunt de recorder eenvoudig verbinden met een beeldscherm zodat de beelden live meegekeken of achteraf teruggekeken kunnen worden.

Er zijn ook ip camera's die worden geleverd met een SD-kaart slot. De beelden worden op de SD-kaart opgeslagen en wanneer je ze terug wilt kijken kun je de SD-kaart verwijderen en uitlezen met behulp van een laptop of PC.

Een relatief nieuwe methode is het opslaan in de cloud. De beelden kunnen zonder of met tussenkomst van een recorder op worden geslagen in "de cloud" of wel een datacenter. Je kunt de beelden altijd en overal waar internet aanwezig oproepen en terugzien. 

Ip camera toepassingen

Ip camera's zijn leverbaar is allerlei verschillende kleuren, maten en modellen. Hierdoor valt er voor bijna iedere toepassing wel een ip camera te vinden. Zo hebben wij klanten die onze ip camera's gebruiken voor onder andere het beveiligen van:

  • Woningen, vakantiehuizen
  • Bedrijven, winkels en magazijnen
  • Carport, boothuis of caravan standplaats
  • Veehouderij stallen
  • Babyfoon
  • Bouwplaats
  • Speelplaatsen, scholen en kinderdagverblijven
  • Wellness centra
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box