Terug

€50,- kassakorting met de code "zomer50" (geldig vanaf €350,-)

Wat is een bullet camera?

Wat is een bullet camera?

Een bullet camera is een langwerpige beveiligingscamera die is voorzien van een montagevoet. Naast de vorm en de voet is deze bullet camera vaak voorzien van een afdakje om de lens te beschermen tegen regen en zon.

Voordelen van een bullet camera

Bullet camera’s zijn vaak relatief groot. Daardoor is het voor fabrikanten eenvoudiger om extra componenten in de behuizing te bouwen. Denk hierbij aan een varifocale lens, PoE voeding of een gemotoriseerde lens.

Naast de inbouwmogelijkheden heeft de grotere afmeting van een bullet camera ook een afschrikkende werking. Bij inbraken en diefstal wordt er vaak vooraf een inventarisatie gedaan door de daders. Wanneer een potentieel doelwit is beveiligd met bullet camera’s zullen daders deze bij het inventariseren gegarandeerd opvallen. Dit kan als voordeel hebben de zei het doelwit laten en kiezen voor een minder beveiligd object.

De bullet camera behuizing is voorzien van een “afdakje” die over de lens hangt. Dit beschermt de lens tegen regen en overbelichting door de zon.

Bullet camera’s zijn uitgerust met een meervoudig verstelbare voet. Hierdoor kun je de camera in vele posities en hoeken monteren.

Wanneer gebruik je een bullet camera

Bullet camera’s worden toegepast is allerlei situaties. Door de variatie aan beschikbare bullet camera’s is er voor iedere situatie wel een model die toepasbaar is. In het algemeen raden wij bij buiten gebruik bullet camera’s aan door het zogenaamde afdakje boven de lens.

Let er wel op dat het formaat en de vorm van de bullet camera ook een keerzijde heeft. In bepaalde situaties waar de beveiligingscamera niet of nauwelijks op moet of mag vallen raden wij niet aan om een bullet camera op te hangen. In dergelijke situaties raden wij aan te kiezen voor een kleine dome of spy camera.

Verschillende soorten bullet camera’s

Bullet camera’s zijn er in allerlei varianten. Denk aan variatie in het formaat. Van de kleinste mini bullet’s tot enorme bullet camera’s die je weleens in steden of boven de snelweg ziet hangen. Natuurlijk is er ook keuze in kleur. In de praktijk wordt er vaak gekozen voor een bullet camera met een neutrale kleur die goed aansluit bij de achtergrond en niet opvallend is, denk aan wit, crème of zilver kleurig.

Uiteindelijk is de hardware die binnenin de bullet camera zit bepalend voor het beeld. Denk aan een beeldsensor van hoge kwaliteit, een lens met de juiste hoek en eventueel een PTZ-functie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box