Terug

€50,- kassakorting met de code "zomer50" (geldig vanaf €350,-)

Wat is Power over Ethernet (PoE)?

Wat is Power over Ethernet (PoE)?

Power over Ethernet of wel PoE is een technologie die het mogelijk maakt zowel data als de voeding via één UTP / netwerk kabel te transporteren. Hierdoor wordt een externe voedingsadapter overbodig. Dit maakt het mogelijk camera’s te monteren op plekken waar geen stroomvoorziening is.

Standaard met of zonder PoE

Moderne ip camera’s zijn leverbaar met en zonder ingebouwde PoE functie. Camera’s met een ingebouwde PoE functionaliteit kan rechtstreeks met een PoE recorder worden verbonden. Een camera zonder PoE kan de voeding uit de PoE recorder niet gebruiken en zal moeten worden voorzien van een externe 12V adapter.

Ook is het mogelijk de camera te voeden met behulp van een zogenaamde PoE injector, ook wel splitter genoemd. Deze PoE splitter wordt gemonteerd tussen de aansluiting van de ip camera zonder PoE en de kabel uit de recorder MET PoE. Zoals de naam als doet vermoeden split de PoE injector de voeding en data op naar 2 losse kabels.

Het is ook mogelijk om ip camera’s met en zonder PoE te combineren op een recorder met PoE.

Technologie van Power of Ethernet

Eerder hebben wij kort uitgelegd wat Power of Ethernet inhoud. De technologie staat verder bekend onder de naam IEEE 802.3af. Een standaard UTP kabel heeft 8 aders, er worden er echter slechts 4 van gebruikt. De overige 4 aders zijn daardoor vrij en kunnen worden gebruikt voor PoE om stroom te leveren in paren. Dit omvat een specifiek protocol, waarbij eerst gemeten wordt of er een PoE-toestel aangesloten is, welk vermogen nodig is en pas dan zal op de lijn de nodige elektrische spanning aangeboden worden. Dit is zeer belangrijk, aangezien sommige toestellen de niet-gebruikte aders kortsluiten. Dit proces is geheel automatisch en zult u niet merken.

Over het algemeen is het beschikbare vermogen per aderpaar 16 watt. Bij 4 beschikbare aders komt het maximum op ongeveer 32 watt. Tijdens de overdracht door de kabel ontstaat er een klein verlies van vermogen door weerstand waardoor het realistisch vermogen rond de 30 watt ligt.

Toepassing van Power of Ethernet

De technologie van PoE wordt gebruikt om netwerkapparatuur zoals camera’s, recorders, VoIP-telefoons, switches, antennes voor draadloze netwerken, kleine computers en tablets van stroom te voorzien. Een externe voeding wordt hierdoor overbodig. Gelet op het beperkte vermogen dat een netwerkkabel kan overbrengen, is deze techniek niet geschikt voor zwaardere verbruikers zoals computers of servers.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box