Terug

€50,- kassakorting met de code "zomer50" (geldig vanaf €350,-)

8 tips om vogeldiefstal te voorkomen

8 tips om vogeldiefstal te voorkomen

Wie slachtoffer wordt van vogeldiefstal, doet er verstandig aan om daarna extra alert te zijn. Uit de cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) blijkt dat van de 328.000 woninginbraken, 27.000 waren gepleegd op een adres waar relatief kort daarvoor ook al dieven hadden toegeslagen.

Kortom: ook vogeldieven kennen de situatie en de weten wat er te halen valt. Als duivenmelker heb je er vaak jaren over gedaan om vogels te verzamelen, te kweken en te trainen. Maar wanneer je slecht beveiligd bent kan binnen enkele minuten je verzameling duiven weg zijn. Het zijn vaak gerichte en voorbereide inbraken. De waarde van de vogels is in de loop der jaren enorm toegenomen en de beestjes zijn een eenvoudige prooi voor dieven en moeilijk te traceren.

Lees de "8 tips om vogeldiefstal te voorkomen" en onderneem actie!

1.       De locatie

Het beschermen van je vogels begint al voordat de volière staat. Denk voor het bouwen van de volière goed na over de plek waar je deze neerzet. Met het bepalen van de plek raden wij aan rekening te houden met zowel het welzijn van de diertjes, de volière zo te plaatsen dat deze niet in het zicht staat vanaf de openbare weg. Natuurlijk wil je het liefst dat iedereen je prachtige vogels kan zien maar voor de veiligheid is dit verre van optmaal. Door het verdekt opstellen van de volière voorkom je dat voorbijgangers het bestaan en de inhoud van de volière kunnen waarnemen. Wanneer je volière al in het zicht geplaatst is, kun je kijken naar de mogelijkheden om deze af te schermen met bijvoorbeeld een schutting of haag.

2.       Voorkomen is beter dan genezen

Het is niet alleen belangrijk om bij een diefstal poging zoveel mogelijk afschrik en registreer. Maar misschien nog wel veel belangrijker om een daadwerkelijke poging te voorkomen. Het gevaar zit vaak in een klein hoekje. Wanneer je verkoopt bijvoorbeeld een vogel verkoop via marktplaats en je tijdens te verkoop vol passie je volière laat zien kan dit net de verkeerde persoon zijn.

Volière beveiligingscamera's

Ook het af laten leveren van relevante goederen kan tricky zijn. Je besteld 10 kilo zaad via een onbekend forumlid of verkoopsite welke je op het adres waar de volière staat laat afleveren. Maar in plaats van je bestelde voeding wordt je volière leeggeroofd

Let er daarom goed op wie je welke informatie prijsgeeft. Wij raden je aan om voor verkoop van goederen of dieren enkel zaken te doen met bekende en vertrouwde handelaars of de vogels aan te bieden op een vogelbeurs.

3.       Plaats beveiligingscamera’s

Vogeldieven zijn slinks en ondanks dat je er alles aan doet om de volière voor jezelf te houden blijft de kans op een inbraak aanwezig. We raden daarom aan om een goede beveiligingscamera set aan te schaffen en deze te plaatsen in en rondom de voliere.
Een set kan bestaan uit 1 of meerdere beveiligingscamera’s en dient als afschrikkende werking, bewijsmateriaal voor de verzekering,politie en justitie. Het aantal camera’s dat je plaatst is afhankelijk van de grootte van zowel de voliere als de rest van het terrein.

Voliere beveiligingscamera

4.       Hoge resolutie beveiligingscamera’s

De laaste jaren zijn er enorm veel nieuwe camera installaties geplaatst. Helaas is de kwaliteit van de beelden niet altijd bruikbaar. Kies bij het beveiligingen van je voliere daarom altijd voor beveiligingscamera’s met met een hoge resolutie. Wij raden aan een IP camera te kiezen met minimaal 2 Megapixel.

5.      Afschrikken

Voor het beveiligingen van een voliere is de afschrikkende werking van een beveiligingscamera wellicht net zo belangrijk als de registrerende functie. Bij het beveiligingen raden wij dan ook aan te kiezen voor ip-bullet camera’s. Bullet camera’s zijn opvallend en geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Hang de camera’s prominent in het zicht zodat ze vogeldieven afschrikken.

Leuke bijkomstigheid is het live meekijken vanuit je luie stoel of onderweg op je smartphone.

Duiven voliere

6.       Nachtzicht

Uit onderzoek blijkt dat vogeldieven net als “reguliere” inbrekers in de meeste gevallen tijdens de schemer en S Avonds te werk gaan. Het is daarom van groot belang een bullet camera uit te zoeken met een nachtzicht functie. Nachtzicht kan zijn een ingebouwde infrarood functie of een camera met Starlight functie. Houd er naast de aanwezigheid van de nachtzicht functie ook rekening met het bereik van de nachtzicht ver genoeg reikt.

7.       Hoogte van de camera

Nadat je de juiste camera’s hebt geselecteerd is het belangrijk deze op de juiste plek op te hangen. Het is belangrijk bij een inbraakpoging de gezichten van de daders zo goed mogelijk in beeld te brengen. Politie en justitie kunnen de beelden gebruiken om de daders te identificeren en eventueel te vervolgen. De ideale hoogte voor een camera is 1,70 meter hoog. Bij locaties waarbij vandalisme van de camera voor handen ligt raden wij aan de camera hoger te monteren. Let erop dat de camera nooit hoger wordt opgehangen dan 3 meter van de grond. Het is vanaf deze hoogte moeilijk om personen te identificeren.

8.       Tegen het licht in monteren

Monteer de beveiligingscamera niet tegen het licht in. Wanneer een beveiligingscamera in de schaduw van de voliere monteert richting de zon ontstaat er een donkere vlek op de plek waar de camera iets waarneemt.

Ip camera met WDR

Om dit te voorkomen raden wij aan de camera op een andere plek in de voliere te monteren of te kiezen voor een beveiligingscamera met de zogenaamde WDR functie. WDR staat voor “Wide Dynamic Range”. Beveiligingscamera’s uitgerust met de WDR functie kan het verschil tussen de schaduw onder de voliere en het overbelichte gedeelte van het zonlicht op een natuurlijke manier registreren waardoor u ongeacht de weersomstandigheden altijd scherpe beelden heeft.

Je hebt er nu alles aan gedaan om ongewenste gasten buiten te je volière te houden.
Bron: ip-camera.nl

Dit artikel mag worden gedeeld op uw eigen website. Wij zouden een bronvermelding erg op prijs stellen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box