Terug

€50,- kassakorting met de code "zomer50" (geldig vanaf €350,-)

Beveiligingscamera installatie in Gieten (Drenthe)

ip-camera.nl bevindt zich in Alkmaar maar de monteurs bevinden zich door het hele land. Zo komen wij bijvoorbeeld ook in weleens in het dorpje Gieten in Drenthe. 

De klant uit Gieten had een aantal duidelijke wensen. De klant wilde een ip camera systeem met ingebouwde motion detectie, opslag op een NVR recorder en de beelden live meekijken op zijn Apple tablet. 

Na enkele keren contact via de telefoon, chatfunctie en de e-mail te hebben gehad ware alle functionaliteiten doorgesproken. De afspraak voor montage werd direct ingepland en binnen enkele dagen zijn 2 monteurs op weg gegaan richting Drenthe. 

Voor de camera installatie zijn twee ip camera's gekozen met WDR functie en een 2.0 megapixel sensor. Deze ip camera's hebben en gevoelige WDR sensor die perfect is voor het filmen tegen zonlicht in. En voor het gebruiken van motion detectie.

Na een kopje koffie werd er begonnen aan de voorzijde van het huis. Hier hebben we gekozen voor een Bullet camera. Deze camera bevat een verstelbare lens en gevoelige WDR sensor maar in een langwerpige "Bullet" behuizing. Doordat de bullet camera extra opvalt heeft deze camera tevens een afschrikkende werking. 

Aan de achterzijde van de woning is een Dome camera geïnstalleerd met een verstelbare lens. Door de brede kijkhoek van de gehele achtertuin volledig in beeld worden gebracht. 

Beide camera's zijn tegen de wand gemonteerd en de bekabeling is in de spouwmuur weggewerkt. Om vocht tegen te gaan is er gekozen om de bovenzijde van de camera voet dicht te kitten zodat er geen regen in kan lopen. Mocht er alsnog vocht in de voet komen zal dit door de ventilatie opening aan de onderzijde op een droge zonnige dag eruit komen.

Nadat de camera's waren opgehangen en verbonden met de recorder was het tijd de motion detectie in te stellen. De software op de recorder maakt het mogelijk velden te selecteren waarin de motion detectie actief dient te zijn. Samen met de bewoners zijn de velden geselecteerd en is de werking uitgelegd, hierdoor kunnen zei later zelf de velden aanpassen wanneer nodig. Na een uitleg van het systeem zoals het terugkijken en back-uppen van de beelden was de klus geklaard.

Ben jij ook opzoek naar een beveiligingscamera systeem? Wij kunnen de systemen kant en klaar en gemonteerd afleveren op locatie of u een doe het zelf pakket toesturen. Neem voor meer informatie contact met ons op via de chat, e-mail of telefoon (085-2500855)

Bekijk ook onze andere projecten:
Beveiligingscamera installatie Amsterdam
Beveiligingscamera installatie Alkmaar

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box